Wat kun je winnen door haaroliën te gebruiken? Eigenlijk heel veel! Zij helpen je niet alleen om de haargroei te versnellen maar ook om het te regenereren en verfraaien. Ontmoet de meest kostbare ingrediënten verborgen in natuurlijke oliën, zodat je kunt genieten van de best mogelijke effecten.

Ontdek het geheim van haaroliebehandeling vandaag.

oiling

Haaroliën is een geheime methode van haarverzorging, wat naar ons is toegekomen uit Azië. Vrouwen die in warme landen bij de evenaar wonen in de wereld zijn zich volledig bewust van hoe zij voor hun haar moeten zorgen, welke ingrediënten het nodig heeft en al het andere. We kunnen er veel van leren. Je moet het onderwerp wat dieper bekijken.

HAAROLIEBEHANDELING is gericht op effectieve en volledig natuurlijke werking. Het verbetert de haarconditie dankzij perfect gekozen oliën, welke worden toegepast op het haar en de hoofdhuid. Alleen haaroliën biedt zulke complexe eigenschappen, omdat:

  • het werkt op haarzakjes in follikels,
  • versterkt de haarschacht vanuit de wortel,
  • bedekt haar met een beschermlaag.

Moet je haaroliën uitvoeren?

Zonder twijfel, ja! Dit is de enige natuurlijke en veilige manier om je uiterlijk te verbeteren. Je moet je bewust zijn dat haar – net zoals huid – milde en bedachtzame verzorging vereist. Zelfs de beste conditioner en haarmasker zullen niet zulke verzorging kunnen bieden als plantaardige oliën. Deze stoffen matchen perfect met de haarstructuur, zelfs van gevoelig en zwak haar. De werking is complex en geeft vaak helende eigenschappen aan, zoals anti-ontsteking of anti-roos. Wat belangrijker is, is dat de haaroliën niet schadelijk mogen zijn! Er zijn veilige stoffen, die hoogstens geen resultaten geven, indien slecht gekozen. Daarom is het zo belangrijk om juist te kiezen. Hoe doe je dat?

Oliesoorten en haarporositeit

Oliën kunnen worden verdeeld in verschillende groepen in termen van vetzureninhoud. Terwijl we het erover hebben, de absorptie moet ook in gedachten worden gehouden, wat aanzienlijk kan verschillen. Gebaseerd op deze twee gegevens, moet het matchen van olie met haarporositeit geen probleem zijn. Bovendien, haaroliën zal dan het gezochte effect garanderen. Kijk eens naar de oliesoorten.

  • Uitdrogende oliën (boters) met het voordeel van verzadigde vetzuren.
  • Semi-uitdrogende oliën met het voordeel van enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega-7, omega-9).
  • Niet-uitdrogende oliën met het voordeel van meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3, omega-6).

Wat geeft dit onderscheid jou? Voornamelijk de mogelijkheid om olie te matchen met de porositeit van jouw haar. Echter, voordat je een keuze maakt voor jouw haartype, moet je een moment nemen om te ontdekken, welke haarporositeit is het?

HAARPOROSITEIT is het niveau van haarschade. Het wordt bepaald door het observeren van de mate van het verhoogd zijn van de haarcuticula tegen de schacht. Hoe meer verhoogd, hoe zwakker de bescherming en hoe groter de schade. We maken onderscheid tussen drie basishaartypes:

  • lage porositeit haar waarbij cuticula nauw tegen de schacht zitten, zacht, zwaar en recht,
  • hoge porositeit haar met de meest openstaande cuticula, droog, ruw en krullend,
  • medium porositeit haar, welke tussen de twee in zitten, meestal golvend.

De keuze van perfecte haarolie moet gebaseerd zijn op de porositeit. Alleen door hier rekening mee te houden en regelmatig voor het haar te zorgen, kun je verwachten dat een haaroliebehandeling de conditie van jouw haar verbetert.

Welke olie moet je kiezen?

De beste oliën voor lage porositeit haar zijn in feite dikke plantaardige boters met een geweldige absorptie. De deeltjes zijn klein, zodat het gemakkelijker is voor ze om door de gesloten haarcuticula te gaan. In het geval van drastisch beschadigd en zwak haar, zijn oliën voor hoog poreus haar beter. Probeer niet-uitdrogende oliën met grote deeltjes. Deze kunnen de haarcuticula beter sluiten en de beschadigde structuur herstellen. Voor haar dat enigszins tussen de twee haartypes zit, is de ideale keuze voor oliën voor medium poreus haar, rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze oliën zijn semi-uitdrogend, wat betekent dat zij beter worden geabsorbeerd dan haarboters, maar toch niet de grote deeltjes hebben als oliën voor hoog poreus haar.

  • oliën voor laag poreus haar: babassu-boter, shea-boter, kokosolie, palmolie, cacaoboter, cupuacu-boter, mafuraboter, monoi-olie, tucumaboter, kukui-olie, mangoboter
  • oliën voor medium poreus haar: camellia-olie, moringa-olie, abrikooszaadolie, olijfolie, avocado-olie, duindoornolie, perzikpitolie, amandelolie, rijstzemelenolie, sesamolie
  • oliën voor hoog poreus haar: saffloerolie, druivenpitolie, teunisbloemolie, zwart zaadolie, soja-olie, maïsolie, arganolie, jojoba-olie, pompoenzaadolie

Wat kan er fout gaan?

Vrijwel niets. Als je de olie correct kiest voor het haartype, is succes gegarandeerd. De sleutel is om de haarporositeit te bepalen. Hoe kun je dat doen? Het beste is om eens beter naar het haar te kijken. Droog, mat, ruw, met gespleten puntjes en zeer broos haar kan een indicatie zijn van hoge porositeit. Zacht, recht, zwaar, geen volume en moeilijk te stijlen kan worden omschreven als laag poreus haar. Medium poreus haar zit hier tussenin. Je kunt een waterglastest doen, welke jou meer antwoorden zal geven.

Test. Hoe bepaal je de haarporositeit?

  • Bereid een doorzichtig glas helder water voor.
  • Trek een lange haar uit.
  • Verdeel het in drie stukken: boven, midden, punt.
  • Een tegelijk doe je het haar in een glas water en kijk je.

Hoe sneller het haar zinkt, hoe hoger de porositeit, omdat het meer water absorbeert. Haar dat drijft op het water heeft een lage porositeit. Hoog poreus haar zinkt heel snel. Onthoud dat haar verschillende porositeiten en verschillende lengtes kan hebben. Dit is een reden voor het gebruik van verschillende oliën voor de hoofdhuid en anderen voor de haarpuntjes. Bovendien, let op de haarolietechniek.

HAAROLIEMETHODEN

Afhankelijk van het gezochte resultaat, kan haaroliën op verschillende manieren worden uitgevoerd. Om te beginnen met minder complex, wat gemakkelijk te introduceren en implementeren is in de dagelijkse routines, zoals het inwrijven van kleine hoeveelheden in de haarpuntjes na het wassen van het haar. Om te eindigen met methoden die op een intense manier het haar regenereren, zoals haaroliën in de kom. Er zijn vier basishaaroliebehandelingtechnieken die kunnen worden opgesomd.

1. Droog haar oliën, wat voor het wassen van het haar kan worden uitgevoerd (zelfs ’s nachts als je het haar in de ochtend wast) of gedurende de dag. Lichtgewicht olie pas je toe op droog haar om kroezing te voorkomen of op de puntjes om ze te beschermen tegen splitsen door hitte. Droog haar oliën is handig, vooral als je oliën gebruikt met een geweldige absorptie (bijv. macadamia-olie, marula-olie) die geen uitspoelen vereisen.

2. Nat haar oliën is een methode gericht op diepere impact op het haar, omdat water olie-absorptie in de haarzakjes helpt. Olie kan worden toegepast op nat haar, vlak voor het wassen van het haar, maar meestal wordt het gelijk daarna gedaan. De tijd die vereist is voor de behandeling is afhankelijk van het verwachte effect. Lichtgewicht oliën hoeven niet te worden uitgespoeld, je kunt direct verder gaan met drogen en stylen.

3. Haaroliën in de kom vereist voorbereiding. Neem een kom gevuld met half warm water en voeg enkele druppels van jouw gekozen oliën toe (dit kunnen verschillende soorten oliën zijn). Dip je haar in de kom voor meerdere tientallen minuten. Deze haaroliebehandeling kan voor of na het haar wassen worden uitgevoerd. Als de oliën werden geabsorbeerd door het haar, hoef je het niet uit te spoelen en kun je overgaan op het drogen en stylen.

4. Haaroliën met mist is het beste voor zeer lichte oliën met een geweldige absorptie. Neem een fles met water of hydrolaat, bijv. bloemenwater, voeg een of meerdere oliën toe zoals je nodig hebt. De hoeveelheid is van jou afhankelijk. Wat belangrijk is, is dat de mist licht moet zijn en geen vettige laag achterlaat. Met een dergelijk product kun je het op de gehele lengte van het haar sprayen, wanneer je maar wilt.